2020-05-17
好唔容易終於等到疫情有減退嘅跡象,餐廳都可以恢復正常入座率,係時候出動去食返好野呢間好燒式係我之前都去過嘅,回味無窮,只係今次去太子嘅分店食得串燒,我一定配啤酒,點咗支青島,透心涼食物方面,牛豬羊都要曬佢,茄子、金針菇更加係必點嘅,在朋友嘅推薦下,我地點埋黃立倉同埋泰國露筍我地全部食物都點咗小辣,加孜然係必須嘅。好鍾意佢呢款醬料,酸辣酸辣,係泰國冬陰功嘅味道,超級開胃,點乜肉都好夾牛舌厚切,但完全唔韌,口感好嫩好軟身,味道唔騷。羊肉味道反而淡咗d,我個人好鍾意羊嗰種騷味,但唔太食得出,有d可惜豬頸肉必點,推薦啦,好爽脆,油香味十足!肥而不膩。牛扒嗰度就相對有d可惜了,點咗5成熟,肉味就夠嘅,不過稍微老身,有d韌了。記得上次我都係點咗牛扒,上次係超級嫩,絕對唔比出面鋸扒嘅餐廳差,希望下次再點嘅時候可以食返呢種水準啦。蒜蓉茄子我嘅最愛,必須點全條,先夠曬風味,用筷子拉出一絲絲嘅茄子,濃郁嘅蒜香味入曬每一絲嘅茄子。如果孜然味再濃郁d咁就100分啦金針菇嘅賣相閃lingling,望落已經知道牛油味好香,食落都係好嫩,水分鎖住,冇乾,而分量依然係幾夠黃立倉都燒得幾靚,冇過熟,肉質結實,冇起渣,燒
呢間好燒式係我之前都去過嘅,回味無窮,只係今次去太子嘅分店
食得串燒,我一定配啤酒,點咗支青島,透心涼
我地全部食物都點咗小辣,加孜然係必須嘅。
牛舌厚切,但完全唔韌,口感好嫩好軟身,味道唔騷。
豬頸肉必點,推薦啦,好爽脆,油香味十足!肥而不膩。
黃立倉都燒得幾靚,冇過熟,肉質結實,冇起渣,燒魚配檸檬汁,可以癖腥提鮮,如果覺得唔夠檸檬,可以問店員攞,佢地好好服務
泰國露筍就細細份,勝在嫩,完全冇渣,微辣,呢道菜嘅孜然味反而比較足
埋單每人都係200幾,但兩個男人都覺得非常飽,所以畀得200幾嘅話,除咗去食放題,偶爾黎試試串燒,都係一個唔錯嘅選擇,尤其是呢度食物質素令人滿意,店員服務又周到