2K
同朋友👩🏻‍🦰一齊喺尖沙咀,我諗起呢間素食店🌿🍒🥕🥥🌽🥒☘️,味道好又感覺健康,仲似乎好啱呢日嘅胃口,於是就帶朋友👩🏻‍🦰嚟呢度開餐🤣$138「意大利香草風味酥皮pizza(奶)」:酥皮真係做得非常鬆化、輕身👍,加埋香草、橄欖 等,好好味😋$58「香煎腐皮卷」:腐皮 少少脆又少少煙靭,煎得好香口😋$98「粟米濃湯佐翡翠苗(奶)」:翡翠苗係豌豆嘅幼苗,係豆芽生出嚟最幼嫩嘅部分,所以口感鮮嫩細緻😄;呢間 素食店 嘅 翡翠苗 做得清新又清淡,入口翠嫩👍,連粟米湯都做得清新、輕身又好飲😋$98「忌廉蘑菇濃湯佐菠菜苗(奶)」:菠菜苗新鮮幼嫩👍,忌廉蘑菇湯 做得勁濃郁😋;同清新較淡口嘅「粟米濃湯」係好好嘅對比👍🤣$98「台式滷肉飯」:呢個係新菜式👍;「滷肉」做得好神似,仲模仿到有「肥豬肉」🤣,最緊要就係味道好好,撈飯食好美味😋
$58「香煎腐皮卷」:腐皮 少少脆又少少煙靭,煎得好香口😋