上次食過「二鍋頭」羊腩煲質素好滿意,最近天氣又涼返,一於抓緊冬天的尾巴同爸爸再食一次餐廳逢星期日至四惠顧「嚴選安格斯牛」或「特級極上和牛」套餐加$6️⃣8️⃣,可以任食羊腩煲而且無限時,同朋友慢慢傾到餐廳收舖都得設有自助飲品區及蔬菜丸類區;另有甜品雪糕同雪條;QR Code📱點選數十款火鍋配料我哋揀左「嚴選安格斯牛」餐,加$6️⃣8️⃣升級羊腩煲任食==========🔹羊腩煲材料有羊腩,竹蔗,馬蹄,枝竹,筍,大蔥,芹菜,豐富足料選取羊腩最嫩滑部分仲有腩衣同脆骨,羊味重而不帶羶,肥瘦適中脂肪位甘香,皮厚Q彈,肉嫩不黏牙,調味恰好不過鹹;枝竹入味,筍件鮮嫩冇渣==========🔹黑椒豬手煲原本想食鴨煲,但係怕肉太多所以揀豬手煲;上檯時香噴噴配料豐富,有陳皮、芫荽、洋蔥、大蔥、唐芹、指天椒和八角芫荽非常鮮香;其他配料皆新鮮豬手大件富骨膠原,煮的時間拿捏恰當,口感軟嫩有層次感;黑椒味突出夠醒胃==========🔹香茜皮蛋鍋食完羊腩煲同豬手煲轉湯底打邊爐,芫荽皮蛋鍋可以下火🔹火鍋配料▶安格斯牛板腱:不錯的牛香,脂肪比例低,口感軟嫩▶安格斯封門柳:肉嫩有彈性▶️活海蝦:為大Size的新鮮海蝦,肉質爽彈緊實帶鮮

我哋揀左「嚴選安格斯牛」餐,加$6️⃣8️⃣升級羊腩煲任食
🔹羊腩煲
材料有羊腩,竹蔗,馬蹄,枝竹,筍,大蔥,芹菜,豐富足料
🔹黑椒豬手煲
原本想食鴨煲,但係怕肉太多所以揀豬手煲;上檯時香噴噴
配料豐富,有陳皮、芫荽、洋蔥、大蔥、唐芹、指天椒和八角
芫荽非常鮮香;其他配料皆新鮮
🔹香茜皮蛋鍋
食完羊腩煲同豬手煲轉湯底打邊爐,芫荽皮蛋鍋可以下火

🔹火鍋配料
▶安格斯牛板腱:不錯的牛香,脂肪比例低,口感軟嫩
▶安格斯封門柳:肉嫩有彈性
▶️活海蝦:為大Size的新鮮海蝦,肉質爽彈緊實帶鮮味
▶️脆鯇魚腩:魚肉雪白,食落新鮮爽脆,魚香豐富
▶️白鱔片:油脂感重
▶雞公子:第一次品嚐,咬開有爆漿感覺,口感軟滑,味鮮沒尿臭味

▶️自助區配料:
提供大量蔬菜:通菜、西洋菜、生菜、菜心苗、娃娃菜、白菜及油麥菜;蔬菜非常新鮮
金菇細嫩;芋頭走過油夠粉又綿密,芋香重;蓮藕鮮嫩爽口;魚皮大片脆口
收取加一服務費
整體用餐體驗很滿意,選材上乘新鮮,羊腩煲及豬手煲都好出色,爸爸都大讚
加上座位闊落舒適,店員親切有禮又勤力將客人的吉碟收起,性價比高,值得回訪
2023-02-22
  • 羊腩煲