2018-07-01 88 瀏覽
上星期我地去左佐敦行街,行完國貨公司,就去左寶靈街,一黎可以係鐵皮屋度逛狂逛,二黎又可以揾下有咩啱食,行下行下,見到呢間老表黑山羊,米線係大部分香港人嘅飛彿,但食黎食去都係麻辣、酸辣,好無新意姐而呢度主打羊湯肉米線,又真係未試過喎,一於試下先內在環境同典型米線鋪差唔多,係比較簡樸嘅除左主角羊肉湯米線之外,佢仲有豬骨湯米線,無論食羊愛好者,定係唔鐘意食羊嘅,呢度都滿足到哂除咗米線,小食都有不少選擇,而且價錢偏平,絕對係經濟之選我就當然要食羊肉米線,仲要食大碗添,上枱嘅時候真係嚇左一跳,成個臉盆咁大碗,都係講梗$60。而味道方面,真係很不錯,羊湯底味道香濃而不羶,仲帶啲清甜羊肉外表雖然望落鞋鞋地,但食落係兩回事,羊肉新鮮鬆軟,羊味濃以呢個價錢真係好👌🏼而我朋友就叫左碗豬骨濃湯雞肉米線,湯底係同樣的清甜濃郁,大碗$48堅扺又正我哋另外仲叫咗兩個小食,第一個係口水雞,估唔到以$30嘅價錢,可以食到咁嫩滑嘅雞,而口水汁調味十分好,小小辣得來又充滿着四川風味,幾好而第二個小食係麻辣豬耳,豬耳爽脆,正啊估唔到以呢個價錢,可以食到咁好味嘅樣湯肉米線,黑山羊老表,果然好嘢,要俾個like呢度
而呢度主打羊湯肉米線,又真係未試過喎,一於試下先

內在環境同典型米線鋪差唔多,係比較簡樸嘅

除咗米線,小食都有不少選擇,而且價錢偏平,絕對係經濟之選

羊湯鍋米線

以呢個價錢真係好👌🏼
雞肉米線

口水雞

而第二個小食係麻辣豬耳,豬耳爽脆,正啊
麻辣豬耳

2018-06-22