2021-12-10 182 瀏覽
ChumChum味 (尖沙咀).聽講呢間係韓國人打理,有室外室內位置,好彩早到超多人幫襯!!.▪️ GANJANG CRAB Soy sauce marinated blue crab 醬油蟹 ▪️.$220/per one嘅醬油蟹,比起我平日食嘅甜啲同埋無醃過龍。平時我對醬油蟹都係一般般,因為過鹹,但呢到反而又幾好(。・ω・。)ノ唔係可能我本身唔係幾好醬油蟹嘅關係,呢度叫一隻四個人食,每人食少少我覺得已經非常足夠♪(´ε` ).▪️ ROSE DDUKBOKGI Cream sauce stir-fried rice cake with cheese ▪️.本身無為意呢個奶油芝士炒年糕,但之後見到好多人都有叫呢個,佢有好多種野食係入面(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)泡菜奶油汁,有飯卷,炸餃子,炸蝦,薯條。個底仲有好多好似烏冬嘅年糕條及魚糕都幾好食但食到後段會有啲膩.▪️ MAK GUKSU Buckwheat noodles(Original Korean style) 傳統冷麵▪️.呢個同出面食嘅水冷麵唔同,佢個湯底係少辣,有牛肉,梨,青瓜以及半隻蛋。唔算係好酸,可能我地都係喜歡夠酸夠凍嗰種😝.▪️ Seafoo
ChumChum味 (尖沙咀)

ated blue crab 醬油蟹 ▪️

都幾好食但食到後段會有啲膩

唔算係好酸,可能我地都係喜歡夠酸夠凍嗰種😝

▪️ Seafood and leek pancake 海鮮韭菜煎餅▪️
入面有魷魚圈同少量韭菜,唔知係咪其他野都比較濃味,相對呢個食落好似淡味啲
📌 ChumChum味 (尖沙咀)
尖沙咀麼地道37-41號港匯廣場17-20 & 31-34地下

環境:⭐️⭐️⭐️⭐️
味道:⭐️⭐️⭐️⭐️