2021-03-22 699 瀏覽
今晚去到天后清風街嘅一間日本料理餐廳,之前都食過一次都幾好味,今次經過就再去食下。餐廳以日本居酒屋🏮般嘅設計,位置都尚算寬敞。.蟹甲羅燒 $98蟹膏味偏重配上蟹肉、蟹籽及蔥花增添了不少口感,配上多士口感更佳。.蟹肉薯仔沙律 $108估唔到薯仔沙律有驚喜,薯仔沙律內配有山葵蓉,少少刺鼻令沙律味道更特別幾惹味。.和牛三文治🥪 $338呢個和牛三文治真係唔簡單,你以為佢淨係夾吉列和牛?咁就錯啦!和牛三文治分為四份,兩份上面配上魚籽,兩份配上海膽。每個配料嘅味道都好出,而多士亦都好脆。.串燒類另外我哋點左幾款串燒脆燒豆腐~有啲似之前嘅臭豆腐口感,但係唔臭版🤣沖繩黑糖燒菠蘿🍍香甜多汁好味雞腎串~一串四粒爽口唔硬廣島蠔~係醬油燒,甜甜地唔太乾骨付雞腸、冬菇正常發揮.免治雞肉棒 $58配上生蛋及醬汁可供沾上,雞肉內有雞軟骨粒粒增加口感。.北海道芒果牛乳乳酸 $48個杯好少女心,飲品睇落好似做咗漸變層咁,杯面更配上七彩棉花糖好靚呀,味道酸酸甜甜開胃。.仲有沖繩菠蘿酒為今次畫上完美句號🤤
餐廳以日本居酒屋🏮般嘅設計,位置都尚算寬敞。
蟹甲羅燒 $98
蟹肉薯仔沙律 $108
和牛三文治🥪 $338
串燒類
另外我哋點左幾款串燒
脆燒豆腐~有啲似之前嘅臭豆腐口感,但係唔臭版🤣
沖繩黑糖燒菠蘿🍍香甜多汁好味
雞腎串~一串四粒爽口唔硬
廣島蠔~係醬油燒,甜甜地唔太乾
骨付雞腸、冬菇正常發揮
免治雞肉棒 $58
配上生蛋及醬汁可供沾上,雞肉內有雞軟骨粒粒增加口感。
北海道芒果牛乳乳酸 $48
仲有沖繩菠蘿酒為今次畫上完美句號🤤