florencechow
維港夜景魅力😍 x 超值海鮮晚餐😋
florencechow
2020-09-30
關注
一入到去就吸引眼球😃的豪華落地大玻璃😁😃維港夜景就在眼前⭐🎆,一行四人即時打咭,侍應招呼周到❤,並推介最新港風味四人餐🦐🦀🦪海鮮餐啱哂我地口味,份量十足👏,多款菜式👍,超級扺食😋,食物質素非常高,服務態度又貼身🌷,環境一流👍👏🙂,感覺非常舒服😁。
脆皮燒腩仔,個皮真係好香脆👍,肉質細嫩鬆化😋,半肥瘦份量剛好

滋補魚皇湯,非常足料😙又滋補,入口充滿鮮甜海鮮味,睇吓湯料就知好好味

避風塘大蝦,巨大驚喜,份量相當驚人😱😱😱
避風塘大蝦,巨大驚喜,份量相當驚人😱😱😱

每人半邊大蝦🦐仲以為食緊龍蝦😱啖啖肉好大件👍 炸香噴噴的蒜蓉和辣椒粒,十分惹味💯 鑊氣十足👍 豐富口感

杭椒炒蟶子皇, 名副其實蟶子皇👍 好大隻爽口彈牙😉 香氣撲鼻的杭椒,有少少微辣🌶 但又好清爽,記住食埋唔好浪費

陶醉酒香的肉蟹🦀 花雕酒味十足滲透每啖蟹肉💯
陶醉酒香的肉蟹🦀 花雕酒味十足滲透每啖蟹肉💯

啖啖蟹肉鮮甜入味😋酒香充斥口腔💯 連汁都食埋😋 回味無窮👏
啖啖蟹肉鮮甜入味😋酒香充斥口腔💯 連汁都食埋😋 回味無窮👏

豉汁炒花甲,花甲仲肥美過西貢D蜆,重點是冇沙👍豉椒爆香, 味道十足😋 手指大動

花膠絲時蔬🥬 除有花膠絲外, 還有蝦乾, 冬菇絲, 乾瑤柱😀 佈滿新鮮翠綠蔬菜

珍珠鮑魚糯米飯, 大家記住留肚,細食的我食到呢一刻已經好飽,令人驚喜,珍珠鮑魚嫩中帶彈牙😍

和田玉棗糕, 味道剛好不算太甜, 入口煙煙韌韌🙂令人滿足😄
和田玉棗糕, 味道剛好不算太甜, 入口煙煙韌韌🙂令人滿足😄

總結: 4人海鮮餐超級抵食份量十足環境超正 價錢合理侍應服務好滿意平靚正抵食過西貢的海鮮,值得推介💯💯
花雕蒸肉蟹