2018-02-25 592 瀏覽
今日同男朋友行開hysan, 見餓餓地行完誠品就上12樓睇下有咩好野食啦,點知見到呢間專食抹茶甜品既餐廳🍴,而且仲有咸食,就入去試下啦!飲品menu熱食menu焙茶甜品芭菲由於係晚餐時間,我地又未食野,所以就叫左d熱食啦!鰻魚飯set: 份量好足夠,又少骨,對於唔係好食魚既我都覺得好好味呀燒既程度岩岩好,幾入味,再配埋酸蘿蔔,清一清味蕾另外叫左個林屋和食料理,有沙律魷魚,鯖魚,帶子,雞等等,再配埋帶點茶味既飯,味道都幾夾飲品方面,叫左焙茶沙冰,雪糕焙茶味好濃同好滑,又唔會太甜最後當然就係主菜甜品啦!由於平時都成日食抹茶甜品 今次有焙茶都想試多d, 呢個焙茶芝士蛋糕,焙茶味好濃但又不會蓋過芝士味,出面較少食到另外配埋丸子,紅豆,焙茶雪糕,好滿足由於呢到出名抹茶,當然會試下啦!呢個芭菲係香港限定,層次同口感都好豐富,一次過滿足幾個願望😂值得一讚係呢到既抹茶濃得黎又唔會澀,仲有抹茶粉係入面

飲品menu

熱食menu

焙茶甜品

芭菲

由於係晚餐時間,我地又未食野,所以就叫左d熱食啦!
燒既程度岩岩好,幾入味,再配埋酸蘿蔔,清一清味蕾

飲品方面,叫左焙茶沙冰,雪糕焙茶味好濃同好滑,又唔會太甜

最後當然就係主菜甜品啦!

另外配埋丸子,紅豆,焙茶雪糕,好滿足