2016-06-23 117 瀏覽
呢幾日熱到痴線,最好既消暑方法當然係去食雪糕啦。近排大熱既Sweet Monster一直都想去試,咁岩今日行過APM見到IT入邊開左間,即刻衝入去幫襯下先。入到去樣樣都咁吸引,又點會只係食一杯雪糕就滿足到我呀。綠茶曲奇雪糕朋友仔要筒,而我就揀左杯裝。綠茶醬同埋綠茶曲奇鋪晒係雪糕面,見到見到已經透心涼啊!加上雪糕好重牛奶味,入口非常軟滑,食到停唔到口呀!橙汁特飲朋友仔食完雪糕話有d口渴,就整杯橙汁特飲試下先。佢就話幾好飲,而且大大杯夠晒消暑。熱情果香橙冰茶我就揀左呢個冰茶,熱情果同埋橙都係我好鍾意既味道,而且好多生果肉係入面,一路飲一路食橙肉,夠晒解渴。芝士焦糖爆谷/士多啤梨爆谷本身都冇諗住買,但係見到成間鋪比一盒既爆谷圍住,又比佢吸引到啦!爆谷有成五隻味,我就揀左芝士焦糖,朋友仔就揀左士多啤梨。芝士焦糖係兩溝架,有咸有甜,夠晒豐富,而且包裝好精美。係度食完咁多野,我真係飽到連晚飯都食到啦!
綠茶曲奇雪糕

橙汁特飲

熱情果香橙冰茶
芝士焦糖爆谷/士多啤梨爆谷

係度食完咁多野,我真係飽到連晚飯都食到啦!
2016-06-10
下午茶