2024-01-09 625 瀏覽
今日契媽生日去荃灣海港酒家慶祝一下,首先去揀隻長腳蟹,問阿叔有無細隻D(四斤左右),阿叔猛話無啦得返大既,目測約八斤,之後就拎隻較細既,約六斤半。叫佢唔好開蓋要原隻蒸(因為之前係其他酒家會開蓋偷晒蟹膏的經驗),阿叔就態度晦氣話唔開蓋蒸好有蟲無得投訴嫁喎,我地強調無問題,總之原隻蒸,阿叔再講話有蟲肚疴唔好投訴我喎!我食過咁多次阿拉斯加蟹唔會有蟲囉!之後點左蟶子炸米粉底,侍應話炸米粉底加80蚊,OK無問題!瑤柱扒豆苗,龍躉兩味,例牌燒鵝。食完蟹就上菜,第一味上蟶子,唔見左炸米底,侍應就話無炸米底,想我地接受,我地就話唔要了!明明問左仲話可以做到,加完錢又話無!收左碟野入廚房後侍應又出黎話整返個炸米底喎。咁頭先又話無!接住上豆苗,叫瑤柱扒豆苗得豆苗,連蒜蓉都無粒真係清炒,同侍應講D瑤柱去左邊?侍應仲要睇返張單睇下係咪有寫瑤柱。上兩樣都錯兩樣,不知所謂。立即叫埋單!等左勁耐都唔拎張單黎!叫佢地取消就話要經理取消,問經理去左邊,侍應話經理係廁所!真係第一次見明知有問題仲龜縮係廁所!最後要改單迫於無耐比同事叫出黎改單。超差體驗,經理都唔係做野,不知所謂!最後轉場去大排檔,人地招呼又好,上菜又快,瑤
之後點左蟶子炸米粉底,侍應話炸米粉底加80蚊,OK無問題!
瑤柱扒豆苗,龍躉兩味,例牌燒鵝。
超差體驗,經理都唔係做野,不知所謂!
最後轉場去大排檔,人地招呼又好,上菜又快,瑤柱扒豆苗仲勁多瑤柱。去食大排檔好過去荃灣海港酒家!