2019-07-05 261 瀏覽
是日銅鑼彎返工,網上見到呢間韓式CAFE感覺唔錯,一於黎試吓。跟一般Cafe相若,有輕食,pizza,漢堡,意粉等。難得韓式CAFE就揀D韓風食物泡菜忌廉豬肉意粉,呢個希望店鋪會加返小小提示。就係原來係好辣嫁!!!!一般的泡菜我都完全接受到,不過呢個意粉完全超呼我想像。有一種五香肉丁的辛辣感覺 亦可能是我問題,友人完全接受到。韓式紫菜卷熱哄哄咁上碟,再加埋芝士拉絲的效果。好邪惡!!第一次食韓卷物會配上一個好似湯咁ge醬汁,甜甜地有點像洋蔥汁。加埋紫菜卷一齊食異常出色!!最後就係甜品,韓式醬缸中的紫薯焦糖燉蛋在Menu內的照片不是太吸引,相信較小客人會order。但我就係比食物內容吸引。 紫薯!焦糖! 雪糕!燉蛋以上配搭有咩可能會令人失望!睇真D,布丁真係紫色嫁!!!好香紫薯味,布丁上有一層薄脆焦糖。上面加上豆腐雪糕同Mochi!!好幸福啊同埋韓式醬缸其實內裡唔細,我同友人都食得好滿足!!小店亦附有室外位置,如果秋天黎呢度high tea應該幾有韓國feel。
跟一般Cafe相若,有輕食,pizza,漢堡,意粉等。

難得韓式CAFE就揀D韓風食物

泡菜忌廉豬肉意粉
泡菜忌廉豬肉意粉,呢個希望店鋪會加返小小提示。
就係原來係好辣嫁!!!!

一般的泡菜我都完全接受到,不過呢個意粉完全超呼我想像。
有一種五香肉丁的辛辣感覺
 亦可能是我問題,友人完全接受到。
韓式紫菜卷

熱哄哄咁上碟,再加埋芝士拉絲的效果。好邪惡!!
加埋紫菜卷一齊食異常出色!!

紫薯焦糖燉蛋
最後就係甜品,韓式醬缸中的紫薯焦糖燉蛋
在Menu內的照片不是太吸引,相信較小客人會order。
但我就係比食物內容吸引。 紫薯!焦糖! 雪糕!燉蛋

以上配搭有咩可能會令人失望!
韓式醬缸中的紫薯焦糖燉蛋
睇真D,布丁真係紫色嫁!!!

同埋韓式醬缸其實內裡唔細,我同友人都食得好滿足!!

2019-07-03
泡菜忌廉豬肉意粉