2020-05-15 482 瀏覽
而家喺香港台灣野真係越開越多雖然模仿係好容易但要食到傳統滋味就真係有啲難度行吓行吓見到一間好有台灣墾丁裝修嘅餐廳,都真係要一試再試因為每一次都有唔同嘅驚喜四季良晨呢一度係主打台灣野而最多人鍾意嘅應該就係台灣麵,所以每次嚟到都成為咗必定要嗌嘅一樣嘢食,尤其是係牛肉麵因為係台灣最出名嘅美食所以更加唔可以錯過就算到咗下午茶時段食物嘅吸引力都冇下降,尤其是今次我要大力推介蛋餅,仲要加芝士先好叫。絕對要講下味道雖然唔龍但係每一啖都混合住蛋香同埋肉鬆再加融化左嘅芝士,係有少少手肘餅嘅感覺同時又好似有糯米嘅煙銀度。 味道真係一試難忘再加上香港暫時好少會有一間台灣野係有埋呢一個美食所以下午茶時段就成為咗我可以大快朵頤嘅時段。最近都推出左酸菜鹵肉台灣麵,呢一個係一個幾新奇嘅配搭所以都試咗,味道除咗酸酸地之外再加上本身牛肉湯嘅又甜又香所以配搭起上嚟係做得唔錯,鹵肉就同我哋食嘅回鍋肉質感差唔多大致上都有台灣嘅風味。絕對值得一試飲品都係呢一度嘅特色價錢又唔算貴但最重要係大大杯,每杯都700ml, 我就極力推薦奶蓋嘅系列,無論係茶又好阿華田又好,芝士奶蓋確實做得幾濃郁,配合茶一齊飲嘅話又清新又有奶香, 配合阿華

飲品都係呢一度嘅特色價錢又唔算貴但最重要係大大杯,每杯都700ml, 我就極力推薦奶蓋嘅系列,無論係茶又好阿華田又好,芝士奶蓋確實做得幾濃郁,配合茶一齊飲嘅話又清新又有奶香, 配合阿華田嘅話就有一種神來之筆嘅感覺,同樣都係唔覺得肥膩
2020-05-04
  • 紅燒腱心牛肉麵