🇭🇰九龍區高質Omakase👨🏻‍🍳廚師發辦十二貫♥️「 已 · 成 ·為 · 小 · 妺 · 必 · 食 · 推 · 介 」♥️.呢間位於尖沙咀嘅高級日本料理店最近開咗新分店。大部位高級日本料理店嘅Omasake,特別係香港區,普遍收費都要HKD800到HKD1000以上一位。小妹做咗一輪research後,決定要同男朋友黎呢到試一試呢到嘅 Lunch Omakase! .🍣12件廚師發辦壽司,師傅會根據當日時令食材去決定壽司款式,味道又最淡開始到最濃。首五件係味道較鮮甜嘅白魚類,真鯒魚、鯊魚皮佑口魚、深海池魚、石垣鯛魚、依佐木魚。食五件壽司嘅時候已經好有驚喜,師傅選嘅食材都係時令魚類,特別新鮮甜美,而且唔係好多地方食到。.⭐️ 大吞拿魚腩 Fatty Tuna,馬糞赤海膽,完全冇令我地失望,色澤 • 油份 • 鮮甜 • 都滿分!咬落去每一啖都有好似喺日本食緊壽司嘅感覺。.⭐️⭐️ 驚喜三文魚子壽司⭐️⭐️連平時唔鍾意食三文魚子嘅男朋友佢都對呢件壽司讚不絕口😍😝 三文魚子除咗鮮甜之外,仲有少少酒香味,絕對冇魚腥味。一問之下原來係師傅自己特別調製嘅醬汁加埋落呢個三文魚子裡面!難怪一食落口就感覺同平時
🇭🇰九龍區高質Omakase👨🏻‍🍳廚師發辦十二貫

⭐️⭐️ 驚喜三文魚子壽司⭐️⭐️
一問之下原來係師傅自己特別調製嘅醬汁加埋落呢個三文魚子裡面!難怪一食落口就感覺同平時唔同!

🌟🦐到最後一件牡丹蝦壽司,竟然係全餐飯嘅高潮!師傅喺我哋面前完美地將隻蝦拆解再裝飾好上碟,絕對係師傅都刀功同經驗嘅表現!第一次食到一件連蝦頭蝦身蝦尾都拆好,原蝦上嘅牡丹蝦壽司!而且呢個食法令件壽司完全唔需要點豉油,💯已經食到蝦頭原來嘅香濃,蝦身原來嘅鮮甜,蝦尾位置嘅爽脆。我同男朋友都不禁對師傅嘅刀工讚不絕口!🈵🈵🈵

🌟最後是日甜品係靜岡蜜瓜🍈,蜜瓜嘅清甜剛剛好把香濃嘅魚生味道遮蓋,為結束呢一餐豐富嘅十二貫師傅發辦畫上完美句號。

👨🏻‍🍳壽司師傅同我地傾計嘅時候,偷偷地話俾我哋聽,原來呢度每個師傅都有自己嘅特色同風格,唔同嘅師傅會用唔同嘅食材,每個都會帶給顧客唔同嘅口味!

推介:🌟🌟🌟🌟🌟🌟

廚師發辦十二貫 HKD370 👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻