2020-06-18
今日晏就渣車去荃灣攞個小米空氣清新機,順便入嚟搵下有咩野好食話說小妹係一個好鍾意食米線嘅人黎,好想食盡全港九新界嘅米線!!!老闆娘米線呢個朵咁響,一定要黎試吓攞完部機,去到香車熟食中心,已經4點零鐘!!!原來間鋪會落場㗎,我都冇留意添!5點先開始營業但係真係好好彩,等咗一陣,填完想食咩餸就入得!哈哈 ,排頭位呀。啲配料真係好多選擇,好多炸嘢食!!啱晒我呢啲最鍾意食煎炸野既。平時啲米線鋪係唔會有呢啲餸㗎!呢度真係好特別。我叫左個麻酸辣米線,第一次叫唔知會唔會辣到飛起,所以叫左個bb辣。都ok !不過真係好麻好酸,個湯好鬼惹味!米線岩岩好,唔會太淋太硬。個炸豆卜真係超超超超好食,個雞翼又大大隻。另外又叫左個豬耳麻辣米線,啲豬耳面頭個層超級淋,咬落去下一層又爽口,雙重口感,好味到不得了。不過個湯底方面可以再做得好啲,湯底層次唔係好夠,剩係突出到好麻,同醋既酸味。可以多啲香料同埋肉碎,咁就更加完美啦。嗱,環境就一定冇㗎啦,入面得五張圓枱,要搭枱呀仲要夏日熱辣辣,食到出晒汗。不過勝在味道出色,就算幾熱都要入嚟食以一碗米線黎講,佢係偏貴。但比起其他連鎖店,佢又好特別。總之!!我一定會返轉頭啦。