記得佢未開分店嘅時候已經想黎食 想到佢開咗第3間分店先黎到😂不過真係強烈建議去呢間分店 皆因店內環境真係好靚 鍾意藍色調嘅朋友一定會更加開心💙店內嘅佈置同餐具都好靚 所有嘢都好啱打卡😌-✏️Matcha Tiramisu | keto cake ($88)呢間咖啡店其一最大特色就係有埋生酮蛋糕 喺香港真係好罕見🤓我自己覺得生酮蛋糕同普通款最大嘅分別甜度明顯低好多🤓唔好甜嘅朋友啱晒🌝matcha tiramisu個抹茶味都幾出 而且係帶微苦同甘 但有個位麻麻地係佢面頭嘅抹茶粉唔知點解食落有啲草青味😧忌廉方面質地好輕盈完全唔會膩 蛋糕濕潤度適中 不過整體味道無我預期咁好食🤔〰️✏️Charcoal Hojicha Cake | vegan ($62)呢款係純屬蛋糕 對比起生酮款嚟講甜度係會明顯高啲 但絕對係可以接受嘅程度 唔會過甜😌蛋糕同忌廉質地都屬於比較紮實 少啲空氣感 單食個忌廉就發覺甜味同焙茶味主要係來自於佢嘅忌廉 但係一齊食但係連埋蛋糕一齊食就有少少中和左焙茶嘅濃度 建議整體可以加強返會更出色😀〰️✏️French Lavender Earl Grey | keto cake ($88)當日

〰️

當日叫咗嗰3款蛋糕 冇諗過我最鍾意食呢個🤓佢嘅忌廉質感好輕盈 蛋糕體濕潤度好適中 伯爵茶味道幾突出 隨後會食到淡淡嘅薰衣草味🌷

其實本身個人好怕食花味嘅甜品好怕食落好人工同食handcream一樣😖不過呢個絕對冇咁嘅問題 食落反而有種清新嘅感覺 同伯爵茶香好配合

我覺得呢個係咁多款入面愈食愈順口嘅 完全唔會覺得膩 樣靚之餘 味道好好 推介🌝
〰️
✏️ Blood Orange Chocolate ($58)

✏️ Blue Early Grey Latte ($50)

仲有朋友叫咗嘅呢兩杯好靚嘅飲品除咗甜品嘅甜度非常適中之外 飲品同樣都係🌝而且入口順滑 杯朱古力味道同club orange一樣🤓係好似飲緊條club orange咁🍊🤪味道幾特別!