2020-02-19
早前頑固壽司係日本過江龍開到香港開個陣時,我已經心思思想食,試過連續兩日早放工,夜晚六點都未夠鋪頭出面已經排滿左,截埋龍......之後已經放棄左再去😂😂😂😂之後直到上個星期.......好姊妹話慶祝生日不如試下呢間,佢安排好晒,去到又唔洗等,正呀👍🏻🤣😎去到比左bar檯我地坐,經理話bar檯係Omakase嘅,但今日時間同人數okay,可以比我地坐,但我個日做完gym, 孭住個大背囊🎒,餐廳嘅staff好好,幫我暫託住係佢地個職員房,唔洗我坐得唔舒服。我地望住個menu, 同檯前幾個師父,完全唔知叫咩好😂😂😂 有staff行埋黎介紹,佢好重點介意餐廳嘅定位,並唔係走平民平版路線,再加上啲魚係每日4點新鮮到港。之後我地再諗諗,就分左幾次落單,因為實在好難揀!最後分別係特上壽司拼盤12貫、針魚、鮟鱇魚肝、吞拿魚、炙燒鯛魚,同最後encore中拖羅~特上壽司拼盤12貫:個人覺得中拖羅好食過大拖羅,玉子係好有驚喜,好似食緊蛋糕咁,侍應好努咁介紹佢嘅材料同做法,有淮山等等,工序好繁複。三文魚子唔腥、有鮮味帆立貝都有鮮味鯛魚比想像中好食,清甜海膽就稍為覺得爭少少鮟鱇魚肝: 我諗緊我係咪食唔真🤨,
早前頑固壽司係日本過江龍開到香港開個陣時,
我已經心思思想食,試過連續兩日早放工,
夜晚六點都未夠鋪頭出面已經排滿左,截埋龍......
之後已經放棄左再去😂😂😂😂
特上壽司拼盤12貫:
個人覺得中拖羅好食過大拖羅,
三文魚子唔腥、有鮮味
帆立貝都有鮮味
鯛魚比想像中好食,清甜
海膽就稍為覺得爭少少
鮟鱇魚肝: 我諗緊我係咪食唔真🤨,又或者我唔識欣賞,口感唔太岩我
針魚:從來未食過,味道係比較清淡,魚上面加左玫瑰花碎,好fresh!
炙燒金目鯛:好香魚味
吞拿魚:正常、無筋
Encore嘅炙燒中拖羅:魚油好香,不過都未做到入口即溶。
整體黎講,服務態度滿分,食物睇得出有心機去做好,唯一不足嘅係,我覺得杯茶相對遜色,可能我比較鍾意有茶香嘅茶,無咁淡味嘅。有興趣嘅朋友,可以一戰。 如果唔想夜晚食,可以試下食lunch set, 比夜晚抵好多,不過啲魚就係賣前一晚嘅,但聽聞都係性價比ok架!