2009-04-28 67 瀏覽
我同男友間中會幫襯呢間餐廳, 因為呢度環境舒適, 服務可媲美酒店或大餐廳, 價錢唔貴, 食物幾好, 喺荃灣可以有咁嘅餐廳, 真係萬中無一。唯一缺點係食物款式少, 又九年都唔轉Menu, 所以我哋會隔好耐先會再幫襯。我先到餐廳, 好自然睇吓食乜, 意外地見到新Menu, 我都不知幾歡喜, 款式多咗, 仲有special set, 早就應該咁啦! 唔係點吸引顧客呀!我哋叫咗兩個set再加我必食嘅焗石蠔, 仲叫咗兩杯Cocktail添, 很足夠!先介紹吓前盤係沙律 ~ 最特別係食到最後一塊菜竟然係好黑唔新鮮蕃茄忌廉湯 ~ 蕃茄蓉混入忌廉湯, 淡淡蕃茄味, 不太酸, OK煙肉、菠菜焗石蠔兩款口味 ~ 我覺得失水準, 芝士面焗得太乾, 味道亦差少少Blue Long Island (Buy 1 Get 1 Free) ~ 嘩.....好大杯好抵呀! 始終我覺得藍色飲品都有少少藥水味Free杯嘢飲可以要唔同嘢呀, 幾好喎, 我要咗Around the World主菜我要咗10oz肉眼扒 ~ 黑椒汁同塊扒都好好味, 個焗薯加入其他材料搞勻, 都好正, 我話…以後都唔去咩花X餐廳 同 金X餐廳食牛扒,

我先到餐廳, 好自然睇吓食乜, 意外地見到新Menu
, 我都不知幾歡喜

, 我話…以後都唔去咩花X餐廳 同 金X餐廳食牛扒, 價錢差唔多, 但難食到爆

男友要咗個......(唔記得)??白汁意粉~ 味好濃又多汁, 每條意粉都能沾上白汁, good

食到飽飽, 仲有好多甜品都好吸引
, 不過已經食唔落啦!

希望繼續創新菜式吸引客人啦!

沙律
蕃茄忌廉湯
Blue Long Island
Around the World
芝士煙肉, 芝士菠菜焗石蠔
肉眼扒
白汁意粉