2023-11-16 825 瀏覽
之前咁岩去開元朗,聽講e間涼皮好食就已經想試~可惜只有外賣,住得遠驚攞到番屋企唔好食,企係街食又呢hea...然後終於有堂食啦!餐廳位於黑布街,旺角/旺角東站行過去都近👍🏻店內以白色為主,睇落好光猛空間感大。但只有兩旁對牆既座位,目測大概十幾二十個位。今日係食早飯時間5點幾去唔洗等位。第一次試叫左個招牌涼皮(微辣)+夫妻肺皮(金錢肚,豬耳,豬脷,豬肚絲)。🍜涼皮好滑,淋得黎又唔會一夾就斷。但食完個碗仲有好多水/汁?估計係調味料或者費事d涼皮痴埋一舊?但整體好食同唔油膩👍🏻碗豆脆、青瓜絲都爽🤤🤤🌶辣度方面店員提示如果BB辣比較接近唔辣,所以我叫左微辣。不過個人都覺得唔太辣或者下次可以試高一個辣度~🍴夫妻肺片好食~爽脆有口感。睇社交平台講e家係試業期間,開12:00~20:30。支付方式:現金/八達通。堂食冇加一。餐牌:食物:門面:

🍴夫妻肺片好食~爽脆有口感。

餐牌:

食物: