2019-12-16 525 瀏覽
J.S foodie係日本嘅過江龍,主打美式漢堡同班㦸。平時間鋪成日都排長龍, 但有日行開九龍塘,可能因為係閒日同唔係食飯時間, 見竟然冇乜人排隊,於是即係入去試試我同朋友點咗原味班戟同煙肉煎蛋班戟一齊share食。原本仲驚唔夠飽,但食食下先食佢嘅份量真係好足!我同大食朋友都食到好飽👍講講原味班戟先($99),個人覺得係其中一樣黎到必試嘅菜式。個班戟好有空氣感, 食落同聞落都蛋味十足。就咁食同搽埋d奶油一齊食,味道都十分驚豔,口感一試難忘,令人有再去食咗衝動。至於煙肉煎蛋班戟($129),相比原味班戟,佢俾我嘅感覺同印象就冇咁大。但味道仍然十分不錯。太陽蛋煮得啱啱好,蛋黃係流心嘅。 班戟好鬆軟,落蜜糖落去食有另一番滋味。 沙律亦都好新鮮,同d醬好match。值得一試!

值得一試!