2018-07-09 66 瀏覽
今晚約左個老友係觀塘食飯, 佢係觀塘返工, 佢話食過呢個餐廳既LUNCH, 覺得唔錯, 想試下夜晚, 呢度真係唔錯, 唔單只地方夠大, 同隔離枱有距離, 服務又好, 其實好岩三五知己食飯傾計,而且食物都好好味, 價錢合理。今晚BOOK 左7點半鐘, 去到仲未係好多人, 我地2個人都有張4人枱, 所以好舒適,仲要好近SALAD BAR, 超方便。今晚我地各自都叫左DINNER SET諗住SHARE一齊食, 有湯有MAIN有野飲, 仲可以係出面SALAD BAR任拎食物,雖然個SALAD BAR唔係好多野, 都係D前菜沙律生果, 但D食物都好新鮮!! =]紐西蘭頂級西冷牛扒 10OZ $218真係頂級西冷牛扒!!!其實一上枱我已經有點意外, 因為好靚!!!要即影呃LIKE!!!除左去牛扒之外, 側邊仲有小小伴菜令到成個MAIN好完滿, 有一個煙肉焗蕃茄啦, 蘆筍煙肉, 同埋一個熟蒜頭!!真係好靚!!最驚喜既竟然係薯仔!!! 佢用左小小黑松露, 再拎個薯仔去炸一炸, 食落去一啲都唔粉!!爽爽地, 好易入口, 唔會覺得好飽, 講返主角西冷牛扒, 我揀左5成熟!!!VERY GOOD!!!!切開

餐湯餐包
沙律bar

紐西蘭頂級西冷牛扒 10OZ $218
真係頂級西冷牛扒!!!其實一上枱我已經有點意外, 因為好靚!!!要即影呃LIKE!!!除左去牛扒之外, 側邊仲有小小伴菜令到成個MAIN好完滿, 有一個煙肉焗蕃茄啦, 蘆筍煙肉, 同埋一個熟蒜頭!!真係好靚!!最驚喜既竟然係薯仔!!! 佢用左小小黑松露, 再拎個薯仔去炸一炸, 食落去一啲都唔粉!!爽爽地, 好易入口, 唔會覺得好飽, 講返主角西冷牛扒, 我揀左5成熟!!!VERY GOOD!!!!切開牛肉淺粉紅色, 又冇血水出!!!食落去肉質鮮嫩, 一啲都唔’’諧’’, 又唔’’UN’’!!!好滿意!!

龍蝦汁海鮮意粉
龍蝦汁海鮮意粉 $168
另外再叫左個意粉!!!諗住冇咩特別, 但原來都真係唔差!!而家出面CAFE求其食個意粉都百幾蚊, 抵唔抵真係見人見志, 但係呢個意粉又真係對得住呢個價錢!!首先佢海鮮材料黎講都算唔少, 有蝦有青口, 有魷魚蜆肉!!!重點係佢個龍蝦汁真係做得好好!!一啲腥味怪味都冇!!而且唔會太濃或者太稀!!真係岩岩好!!每口意粉都可以混合到岩岩好既汁!!!我認為唔係好多CAFÉ做到!!!GOOD!!!!

糯米釀香辣雞翼
糯米釀香辣雞翼 $1
$1 兩隻雞翼!!!!係邊搵!!!HAHA!!!其實係佢既SET DINNER追加優惠!! 加$1 可以係4樣野揀一樣!!我地就揀左糯米釀香辣雞翼!! 雞翼入面釀左糯米, 好香好熱, 唔係好辣!!!冇諗過會食到咁飽!!!

特級朱古力心太軟
特級朱古力心太軟 $58
雖然好飽, 但甜品第二個胃!!一場黎到梗係要食埋甜品!!係openrice見到好多人點呢個心太軟, 因為夠特別, 佢個心太軟唔係跟雪糕!!而係跟生果!!!都幾得意!!!上枱成朵花咁排得好靚!!!好多生果款, 蜜瓜, 士多啤梨, 藍莓, 青蘋果, 下面仲有火龍果!!吉開個心太軟, d朱古力就湧出黎la, d朱古力漿好好味, 唔係超甜毎隻, 唔使係咪黑朱古力呢, 好味喎!!!再沾生果好似食緊自助餐d 朱古力噴泉咁!!!好飽呀!!!!!! =]

熱玫瑰蜜花茶 +$3
藍柑檸檬梳打 +$5