2021-11-01 860 瀏覽
今晚約左朋友食飯,唸住食打邊爐,係九龍城搵食,咁啱見到呢間餐廳叫牛精皇,岩哂我地喜鐘意食牛,我哋就入去試下。一開始揀左個藥膳醉雞鍋,見天氣凍凍地想暖下身。店完另上一盤雞,等啲湯滾就擺哂落去。湯頭好好味、有啲花醉酒味、配上足料藥材,幾正!而且啲雞件嫩滑。我地落左一份細既頂級手切安格斯牛肉做配料$128,抵!睇落都已經幾大份。呢間火鍋店專賣牛肉既,淨係牛都好多款、不過是但點左呢款都好好味😋牛脂唔算多、入口非常嫩、有牛味,正!接落嚟就海鮮拼盤,佢地有二人份量既是日海鮮盛,$298。岩哂我地想食唔同海鮮但又人少點唔到咁多份。海鮮有大蟶子、扇貝、蝦、鮑魚同大蜆;食落係新鮮、鮮甜,而且廚房處理得好乾淨、無沙,抵食!另外點左牛骨髓、皇帝菜同脆鯇魚片,全部都新鮮、質素幾好,價錢又合理!下次可以再試叫左咁多野埋單都係$942,飽到飛起😁

竹蔗茅根水

叫左咁多野埋單都係$942,飽到飛起😁