餐廳: 素之樂創意蔬食料理
資訊:

今日踩界去咗間好有名嘅素食餐廳,試吓佢哋嗰套 Colorful Veggie Delight Set,真係一個令人驚喜又滿足嘅體驗😍!頭盤係那個 "順滑苦瓜杯",啖啖清新唔苦膩,過後嗰個"爽口蘆筍湯"暖笠笠,入喉順滑之餘還勁夠味,真係暖你心窩!緊接可以話係亮點嘅 "素海中寶",潤口得滑嘅 "菇菇伴侶" — 紮實口感同濃郁香氣嘅豆製品俾人一種好食落肚嘅質感。呢啲菜式,實話實說,都係平平無奇嘅素菜做唔到嘅🌱。"金黃椰香飯" 最出彩,米粒分明得嚟還保持住椰子嘅鮮甜,呢個真係叫做一絕。最後吃到 "蜜糖焗蘋果",甜度啱啱好,唔會過甜,蘋果啲酸酸甜甜好適合做收尾。今次嘅素食之旅,完全顛覆咗我對素菜嘅認知,發現居然可以有咁多變化同滿足感。下次再嚟,一定要叫埋多啲親朋好友一齊分享呢份健康同美味!🥗🍴🎉