2019-09-15 1032 瀏覽
今晚同之之黎左呢間位於頭牛角得寶商場既齊齊素到食飯.講番點解會黎呢間到食先,因為我地食睇左某網媒介紹被吸引而來的.講番入正題先,呢間餐廳離地鐵站都唔係話好遠.同埋易搵的.行番十分鍾左右都會到.都方便易搵.我地去到門口同姐姐講訂左位,佢就示意我地要買票先.兩位$396元正.好,入到去就搵左張2人台坐底.今晚既客人都唔係話多.只係坐左35%左右啦.之後我一個箭步就出左去睇下有咩好食先.係呢一邊見到呢面都有D冷盤咁,有水果,雲耳, 沙拉,涼粉,dessert我自己拎左D青瓜薯粉咁.食落都正常冇野.都OK既!見到有兩款熱飲,我自己就試左菊花茶,但係太甜........玄米茶冇試.食完凍既,我地就出去食熱野.去左炸野個邊,見到有2款Pizza,薯條咁.我自己就試左一件Pizza,薯條,春卷和咖哩角.重有個D四川青瓜.Pizza都OK,但係就應該係放耐左硬身左D薯條完全係漏左氣.但係本身佢個做法應該係正既.就好似先前M記做個D Shake shake 咁.春卷入面,有好多種素菜絲整成,口感唔錯,食落係爽口.但係又係一件漏左氣既食物黎,而且比燈照住都係凍的.咖啡角都係同春卷薯條個D一樣.唔想多講.食
今晚同之之黎左呢間位於頭牛角得寶商場既齊齊素到食飯.

我地去到門口同姐姐講訂左位,佢就示意我地要買票先.
兩位$396元正.

一個箭步就出左去睇下有咩好食先.

我自己拎左D青瓜薯粉咁.食落都正常冇野.都OK既!

Pizza都OK,但係就應該係放耐左硬身左D
咖啡角都係同春卷薯條個D一樣.唔想多講.

食完呢轉,咁我都去食番D主菜!我自己就盡量所有野都試.

會介紹下呢個爆炒福花.我幾鍾意辣辣地咁,會幾開謂.但D西花就焗到出哂水....(如果係剛剛整出黎應該相當正的!

到最後我就食左D瀨粉同埋粗炒.2樣野都可以,瀨粉浸左都應該有好一段時間但都唔會話好林.好易散咁.另外.粗炒都過得去咁啦.

唯一係個脆麻花之之話正.其實好多野都係為左唔浪費而食左去

坦白D黎講,呢間係我食左咁多間素食自助餐黎講最差最HEA既一間.而且呢個價錢,1D都唔覺得底食.同價去番D單點既素菜餐廳都好過呢到多多聲.我同之之都唔係話食左好耐.(一個小時多D)但係除左粗炒有見到換過新既出黎,其他野都好似冇見過.佢既人流可能真係少定唔知點啦.

但是我自己就唔建議去呢到食,食完之後我自己諗會唔會係因為我地睇左廣告話呢間野好正而期望過高呢?定係其實自己要求太高?

但坊間我都有食過3間呢D素食自助餐,但都唔會差成咁.

我自己就真係唔建議大家去呢到食.

2019-09-14