2019-09-12 0 瀏覽
上星期黎左尖沙咀食呢間素食餐廳,之前都無試過,所以感覺都幾新鮮咖~作為樓上舖黎講,成間餐廳都幾大間,而且裝修好光亮,自己幾中意呢d風格,因為係d太暗嘅地方食野有時會食到好眼訓。呢到嘅中文嘅menu翻譯得有少少奇怪,所以我地都係請左職員推介呢到嘅招牌菜比我地哈哈。其中最令我滿意嘅係呢到嘅咖哩同薄餅。個咖哩賣相同口感一樣,都非常濃郁。係我之前係其他地方之前食嘅唔同,好creamy,因為有d中東口味嘅咖哩係用唔同蔬果煮成,送薄餅可能會食到好「那西」,呢款偏向醬汁質地嘅咖哩就會食得舒服d。另外,呢d嘅特式香飯同蘑菇串燒都好高質!香飯用左好多唔同香料,食完咖哩呢d heavy野之後,食香飯就有少少解膩嘅感覺。總體黎講,呢到都真係一間可以推介比朋友嘅餐廳,如果佢係食素嘅,就更加唔可以錯過啦~

作為樓上舖黎講,成間餐廳都幾大間,而且裝修好光亮,