2021-03-04 858 瀏覽
又嚟介紹下灣仔有咩dinner options,點解又係灣仔呢,冇錯呀又係OT喇🥲🥲OT得多即係坐得多,所以要食返健康啲嘅晚餐,減低無做到運動嘅罪疚感,今次就係外賣app見到呢間主打健康素食嘅Mana!Starstreet,主打唔同配料嘅wrap、salad box同健康小食等。Build Your Own Flat (Wholemeal Flat, Halloumi cheese, Avocado, Baby Spinach, Hummus, Kale)雖然叫flatbread其實都係wrap嚟,可以揀半條或者全條,其實半條再加少少小食都超級飽🤰🏻,女仔食半條已經夠。除咗幾款set好嘅配搭之外仲可以係幾十種配料自選,我就叫咗中東哈羅米羊奶芝士(素)、牛油果、嫩菠菜葉同鷹嘴豆蓉,仲額外加咗羽衣甘藍,個wrap包得好實凈,入面係滿滿嘅配料,好足料,超多菜😂好健康而且爽口新鮮,鷹嘴豆蓉都好多,口感好滑,用嚟代替醬汁就健康啲,口感又豐富啲,牛油果就少少生不過都接受到,另外個芝士第一次食,感覺都幾特別,口感完全唔似芝士🤣反而係好實淨好似雞肉咁🤪有奶香不過唔算好濃芝士味。個包食落都有麵粉香。Ra

Rainbow Yams with Didi's Chutney
呢個蕃薯條對於無論追求健康定好味定邪惡嘅人都啱,order wrap要加$40,呢個價錢絕對合理,因為份量好多又好味,坊間一般見到嘅蕃薯條都係好幼身脆卜卜咁,呢個就切到好粗,咬落入面好粉,口感好正😍😍,可以揀唔同嘅醬料,不過一定要試下唔點醬咁食,食到好天然蕃薯嘅香甜味。我叫咗呢個辣醬都幾辣🥵係好刺激帶點蒜味好西式嘅辣醬味道,唔食得辣真係唔好叫lol,不過點蕃薯食又係幾惹味嘅😗

PS個蕃薯條係同同事share一半,就算一半都係超飽~

人均消費:$90
推介指數(10分為滿分):8.5分
2021-03-03
20 分鐘 (外賣送餐)