2019-10-12 917 瀏覽
依間喺銅鑼灣旺區登龍街嘅素食自助餐,唔淨係食素,仲係一間社企,好有心。款式都好多,晚餐有分中餐區同西餐區。西餐有pizza、班㦸、薯餅等等。我最中意就係個蘇格蘭炸蛋,用紫薯代替肉品,包住雞蛋再炸,比平時食嘅冇咁膩又健康。另外佢沙律吧都好豐富,除咗生菜等等,都有幾款水果。值得一提係自家製果乾,夠哂心思。中餐就更多元化,有薑醋蛋,唔會太硬啱哂我,唔算好濃易入口。有酸辣紅薯粉,我夾咗幾次,少少辣好惹味。另外仲有娃娃菜蒸粉絲、南瓜炆芋頭等等。佢嘅涼拌青瓜有落到蘋果醋,味道更多層次。我最中意係個炒花菜,爽口鮮甜,又係夾咗幾次。有煎堆同炸饅頭,香口滿足感大。最後糖水有南瓜芋頭西米露,椰香,加上一齊煲過,唔會話味道分離,值得一吃🤘🏻

• 薑醋蛋