2023-01-31 1555 瀏覽
今日係位於中環IFC 既意大利餐廳Isola Bar & Grill下午茶。見到Openrice 平台有推廣Afternoon tea set優惠就好奇試下。餐廳裝修簡約舒適,以純白雕花場身, 光線充足,假日時段都只見得兩枱人,適合朋友聚會聊天。落地玻璃窗但景色欠奉,無海景只有天橋景。英式下午茶連2杯咖啡或茶。三層食物包括四款鹹點,九款甜點,份量剛好。外表還不錯,挺吸引的。不過鹹點全部凍的 ,Mini pizza同toast好乾硬感覺已存放了一段時間,不太新鮮。甜點不過不失,沒有太大驚喜。最後小插曲用Openrice 平台訂下午茶有折扣(條款清楚仔細列明) 但單據收回原價,感覺餐廳不太誠實,外藉職員和經理態度欠佳表示唔清楚,感覺唔專業 。只能補充中環有更多好服務既下午茶選擇!