2017-07-17 1961 瀏覽
放工去黃埔行下街食下野,呢一區周不時都會黎,因為食店多,除了連鎖食店,呢區既橫街窄巷都有好多唔同種類既小店,加埋而家有港鐵直達,我會經常黎呢度LO睇到有人介紹黃埔新開業既嘉里酒店,樓下平台有一個food court, 中西日韓印咩都有D,今日就去試下你。嘉利酒店喺紅磡碼頭旁邊,我七點鬆啲嚟到,沿着扶手電梯上一層,左邊係維多利亞港可以望到成個港島區,如果第時可以嚟到依度睇煙花真係非常之正,右手邊就係food court, 外面睇黎完全唔似Food Court嘅,因為D裝修都幾精緻,可能新開關係,仲係冇乜人,地方乾淨衛生,唔係一般food court ,呢度仲有足球機同埋美式桌球任你玩,講返食嘢啦,行咗一圈睇吓有咩食,中西日韓印咩都有D,我揀左”BobbyBox “嘅韓式燒牛肉盒飯$58,好得意用紙盒上,好似食burger咁,盒飯有燒牛肉、泡菜粒、菜絲、炸麵條同煎蛋,睇個盒唔係好大,但份量都夠~燒牛肉真係有牛味,個醬都幾正。仲有越式雞絲湯河,清雞湯,附有酸汁點雞,味道不過不失但份量較少。不過冇包飲品要另外叫”The bar” :Chocolate smoothie $ 28,個樣望落都唔

韓式燒牛肉盒飯

越式雞絲湯河

不過冇包飲品要另外叫”The bar” :Chocolate smoothie $ 28,個樣望落都唔錯,唔會太甜,如果朱古力濃返D就
perfect 。
朱古力SMOOTHIE

係依度原來係唔使排隊搵嘢食嘅買嘢食,只要搵到一張枱坐低download佢個Apps,每枱都有個Bar code可以用個apps 點餐同比錢,你睇啱嘅嘢食就禁去嗰間餐廳度揀野食,揀完之後付款,可以八達通,credit cart, 我今次就用用Apple Pay,只要一個手指就可以order到所有嘢食,而order係有黎自唔同餐廳,佢哋有職員係唔同餐廳幫你攞個去你張枱度真係方便,郁都唔使郁,咁就有得食。
2017-07-11
韓式燒牛肉盒飯