2017-09-15 117 瀏覽
見到呢間鋪頭細細地門口裝修幾得意好有日本風味就入去試一試。裏面裝修都樸素,環境都舒適。坐低就叫咗個凍蕃茄開下胃先,蕃茄好新鮮,凍冰冰啱晒夏天食。見到有個燒魚翅,覺得幾得意所以就叫左黎試吓,燒得好香口,食落去個感覺同街邊嘅燒魷魚口感差唔多,但係佢帶一點點魚翅味。呢個燒茄子又幾好味,上面有啲蒜蓉有啲蔥花令到成個茄子好香口,你仲燒得個皮唔會好燶,所以連皮食都冇問題。雞軟骨串,我自己就最鍾意食雞軟骨,呢間啲雞軟骨都燒得唔差。鹽燒雞翼串,雞翼果皮燒得好脆,但裏面又唔會太燶,另外雞翼都幾入味,可以叫多一兩串黎食。食咗咁多肉就梗係要叫返一兩個燒蔬菜你食啦,呢個係燒翠玉瓜,佢燒到表面有少少燶燶地好香口,味道亦都唔錯唔會淡而無味。燒雞皮,笑得好脆,但略嫌有少少淡。鹽燒尖椒,尖椒唔會好辣辣,有少少辣味。燒冬菇,味道唔錯,冬菇幾時鮮甜,再配埋啲木魚絲一流。安格斯一口牛,呢個牛燒得唔會太耐,肉質嫩滑,再加埋黑椒去燒味道不錯。 京蔥雞肉串,個醬汁幾惹味,京蔥燒到燶燶地好香,雞肉嫩滑。

坐低就叫咗個凍蕃茄開下胃先,蕃茄好新鮮,凍冰冰啱晒夏天食。

雞軟骨串,我自己就最鍾意食雞軟骨,呢間啲雞軟骨都燒得唔差。

燒雞皮,笑得好脆,但略嫌有少少淡。

鹽燒尖椒,尖椒唔會好辣辣,有少少辣味。

燒冬菇,味道唔錯,冬菇幾時鮮甜,再配埋啲木魚絲一流。

京蔥雞肉串,個醬汁幾惹味,京蔥燒到燶燶地好香,雞肉嫩滑。

2017-08-29