2021-02-28 1270 瀏覽
紅磡一帶車仔麵店唔少 有一兩間都幾出名不過估唔到俾我搵到間隱世車仔麵店!話明隱世 位置比較偏僻 舖頭細 入面堂食位唔多 所以其實宜家多數做外賣我都係諗住買外賣一開始入去冇人理我 咁我就自己起門口剔紙 心諗...服務好似唔太好 不過之後發現都唔係嘅 原來只係因為佢哋太多外賣order菜單就基本車仔麵格式🥢揀麵 揀湯底 揀餸佢寫明最低消費係兩餸麵除咗麵亦有便當飯- 肉燥飯同小食我要咗個兩餸麵 麵要拉麵 餸就試溏心蛋同手撕雞 兩個都有👍🏻 即係要試啦!湯就清湯另外仲送甜品🍮 可以起雪櫃揀 每日款式唔同 亦視乎有冇俾人買晒今日有Tiramisu, Creme brulee, Oreo木糠布甸 同原味木糠布甸揀咗原味木糠布甸坐喺到等咗10分鐘左右就有啦好快手 而且包裝得好好 店員都好有禮貌👍🏻拎住返屋企完全冇瀉 最好係湯同麵分開放另外想講 佢個袋好靚😍起街拎住行真係威過人連隻蛋都冇反😂勁 份量好啱一個人食 麵冇湯會以為好少 點知一加湯 散開咗即刻有2碗咁多賣相唔錯 隻溏心蛋發緊光清湯底的確幾清 完全唔油 少少鹹鹹地咁 我鍾意🐓雞絲係起咗骨同皮 所以幾淋 仲可以見到少少皮 證明新鮮材料 真係撕出嚟
紅磡一帶車仔麵店唔少 有一兩間都幾出名
不過估唔到俾我搵到間隱世車仔麵店!
我都係諗住買外賣

連隻蛋都冇反😂勁
賣相唔錯 隻溏心蛋發緊光
手撕雞

清湯底的確幾清 完全唔油 少少鹹鹹地咁 我鍾意
🐓雞絲係起咗骨同皮 所以幾淋 仲可以見到少少皮 證明新鮮材料 真係撕出嚟嘅
雖然未至於好滑 但係撈埋麵唔錯
🥚隻溏心蛋先最好食😋蛋黃係槳狀 所以唔會完全流晒出嚟 然後成隻蛋超級入味 夠鹹味 拌麵食好夾 果然係必試
溏心蛋

🍜至於拉麵 一開始真係一舊野咁 不過落咗湯就整得散 佢唔似日式拉麵
介乎上海麵同拉麵之間 唔算好煙韌 不過都唔係淋到易斷 所以普通味道
可能寬條紅薯粉會好食啲同特別啲
拉麵

最後當然唔少得甜品 size細細 好得意
我都好耐冇食過木糠布甸
佢係幾層cream同餅乾碎夾雜埋
味道唔太甜 餅乾碎已經成粉狀
Cream就似泡泡口感 好輕身
都唔錯 但係可能因為個人唔太鍾意食cream 所以唔可以話好食
如果多啲餅乾碎會啱我啲🙈下次可能試tiramisu
佢隻膠羹都好得意😍
木糠布甸

味道幾好 感覺幾健康 (比起一般車仔麵店) 食材新鮮
服務態度好 全部野好乾淨企利 外賣包裝都精心設計 好有心嘅小店💛
CP值高 今日咁買都係$34咋 份量夠食 又有甜品送 抵
外賣 +$2
希望多啲人搵到佢啦!
外賣自取
兩餸麵