2021-08-05
麻辣手撕雞撈寬薯粉 $39 連甜品外賣自取+$2,可以用whatsapp落單,超級方便。外賣袋唔係普通白色膠袋,係印左佢嘅logo,靚又實正,外賣盒好硬正,唔會周圍漏,餐具都個印logo嘅袋包住,有一對好硬正嘅木筷子膠匙羹紙巾牙籤,好齊全,仲有一個泥頭鏟膠羹for甜品。其實成件事有啲多餘,但係感覺好高級。講翻碗粉先,手撕雞份量正常,但乾柴,撈埋麻辣汁都係偏乾,配料有榨菜絲,青瓜絲紅蘿蔔絲,脆花生,份量唔多。寬粉同我想像嘅寬粉有出入,好似窄咗啲😂。麻辣汁辣但唔麻,比較單一嘅辣汁,冇咁層次感,一嚟就得個辣字,不過以$39嚟講,其實係絕對可以接受。朱古力慕絲 (跟餐)慕絲面頭有層黑朱古力啫喱,韌又彈牙,朱古力慕絲有真朱古力味,口感介乎慕絲同布丁之間,質感順滑,不過同面頭果層啫喱唔係好夾。
麻辣手撕雞撈寬薯粉
朱古力慕絲 (跟餐)
朱古力慕絲