2019-02-03 715 瀏覽
期待已久嘅飲品 唔洗睇menu 一去到即嗌個芝士火火哪 我絕對唔係芝士控 冇試過其他芝士奶蓋xxx嘅嘢飲 係比個bright color吸引 兼且鍾情紅肉火龍果(果肉特別甜) 所以就gogogo!第一啖 WOW都幾衝擊 git tart tart 棉棉地 咸咸的 香香嘅芝士味 唔凍唔暖咁(有啲唔deh唔掉)好想快啲飲倒火火嗰part 所以就倒鈄得劇烈啲 始終芝士part都有啲厚度woo是冰冰的 好清涼啊媽咪 飲落有沙冰feel(幼細版本)失望位係冇火龍果嘅清甜 算幾淡口 又幾解喝喎 不過層芝士其實都幾heavy 飲飲吓都幾"漏" lol可能係芝士層太濃有啲contrast所以蓋過咗啲火龍果味:/ **如果追求勁爽 好液體好流質 goo loo goo loo咁 呢個未必係最好嘅選擇 因為太冰凍 唔可以chur飲 可以考慮佢其他生果茶 一定滿足倒你! (因為偷飲咗友人嘅西柚果茶 好fresh 另有一番風味!) 味道:7/10東喜茶HEERETEA芝士火火 $42
期待已久嘅飲品 唔洗睇menu 一去到即嗌個芝士火火

東喜茶