2021-11-04
Happy Friday 放工梗係要約朋友Chill一Chill 咁啱我地幾個都係觀塘返工一定約左去呢間係APM嘅Table 18 Grill and chill我地大約6點半左右去到 門口有少量人等位 好在我地都唔係等左好耐 10分鐘左右就入到去 (冇計啦 食好野要等係值得)果然 門口已經聞到淡淡烤肉味 證明我地冇去錯地方 我地幾個人叫左個意大利薄餅 (Antipesto Pizza)、雜錦烤肉拼盤同埋一個冷盤4個女仔share 我地4個人share 3個 dishes竟然食唔曬!可見份量有幾誇張果然烤肉拼盤冇令到我失望 炭燒西冷牛扒medium rare 燒得剛剛好 肉質鮮嫩 冇雪味 而且容易入口而且有炭燒獨有嘅BBQ味 非常好食 另外燒蝦都好好食 竟然連蝦殼都脆口 但蝦肉仍然可以保持彈牙口感 仲配上烤蒜頭 鐘意蒜頭朋友一定要試 意大利pizza 餅底香脆 唔會太厚太薄 而且保持乾身 配上火腿同新鮮火煎菜口感非常有層次 上層新鮮 中層甘香 餅底香脆份量都十足 冷盤有salami, parma ham 同埋配上水牛芝士同餅乾條火腿不太鹹又有果仁味 味道有層次 芝士更加係誠意之作
我地大約6點半左右去到 門口有少量人等位
好在我地都唔係等左好耐 10分鐘左右就入到去
(冇計啦 食好野要等係值得)
果然 門口已經聞到淡淡烤肉味 證明我地冇去錯地方
意大利雜錦Pizza
火腿不太鹹又有果仁味 味道有層次 芝士更加係誠意之作
拌餅乾條食令人食慾大開
火腿芝士拼盤
飲品好多選擇鐘意小酌一杯嘅朋友可以飲cocktail 同埋draft beer,
唔飲酒都可以飲mocktail 同奶昔 外表同味道都非常滿意
真係值得一試