餐廳: 飲茶
優惠: 食飯都有得賺里數? 仲唔即刻訂枱?
條款及細則:
須受其他「亞洲萬里通」條款及細則約束。
須受其他「亞洲萬里通」條款及細則約束
餐廳: 飲茶
資訊:

為推動全港減鹽減糖新飲食文化及新生活態度,食物及衞生局、降低食物中鹽和糖委員會及食物環境衞生署食物安全中心推出了《少鹽、少糖、少 • 確幸》餐飲聯盟,參與食肆會提供少鹽少糖選項予顧客,部份更會提供特定減鹽減糖菜式。參與減鹽減糖食肆會獲發計劃標誌,以供張貼於店舖內,供顧客識別。詳情可在此瀏覽:https://rssless.hk

2019-04-30 1096 瀏覽
宜家啲點心真係愈來愈可愛賞心悅目嘅造型外點心名都好搞鬼****** 好似隻🐷係「一籠八戒」其實就係叉燒包😂😂橙甘甘嘅「睇住流奶」咬穿咗其實就係流沙奶黃****** 搞鬼點心外都有啲正經嘅就好似蟹季先有嘅「貴妃蟹粉盒」白汁蝦肉磨菇撻上面放咗一大pat蟹粉算係比較特別****** 另一款時令蟹季點心係「蝦兵蟹將餃」由蟹粉做成橙色嘅蝦餃皮上面再加上蟹粉令人回味無窮******不過我最喜愛嘅始終係黑松露炆伊麵伊麵一上檯已傳嚟陣陣黑松露味黑松露同伊麵原來係意想不到咁夾🤤🤤值得一試****** 另一款推介嘅點心就係黑松露餃「透明波波」蝦餃皮包住素粒粒加上濃濃嘅黑松露味道真係不錯吃🤤🤤****** 平日食慣咗傳統嘅茶樓間唔中試下新式搞鬼點心都唔錯呀
宜家啲點心真係愈來愈可愛
賞心悅目嘅造型外
點心名都好搞鬼

******

好似隻🐷係「一籠八戒」
其實就係叉燒包😂😂
橙甘甘嘅「睇住流奶」
咬穿咗其實就係流沙奶黃

搞鬼點心外都有啲正經嘅
就好似蟹季先有嘅「貴妃蟹粉盒」
白汁蝦肉磨菇撻上面放咗一大pat蟹粉
算係比較特別

******

另一款時令蟹季點心係「蝦兵蟹將餃」
由蟹粉做成橙色嘅蝦餃皮
上面再加上蟹粉
令人回味無窮

不過我最喜愛嘅始終係黑松露炆伊麵
伊麵一上檯已傳嚟陣陣黑松露味
黑松露同伊麵原來係意想不到咁夾🤤🤤
值得一試

******

另一款推介嘅點心就係黑松露餃「透明波波」
蝦餃皮包住素粒粒
加上濃濃嘅黑松露味道