Green Orange

2021-06-06 177 瀏覽
今日約舊朋友係上環食lunch, 我想坐得舒服,search到呢間餐廳可以用OpenRice 訂座,就試吓食啦。職員會叫客人量體溫、消毒酒精抹手和掃描「安心出行」,真係要做足功夫先會安排位置入座。這裡的服務員很好,身上會準備掛鉤俾客人掛手袋,未食嘢都覺得無選擇錯地方。1. 蒜蓉包+前菜沙律等5分鐘左右就送上蒜蓉包同沙律,蒜蓉包好暖好脆,即叫即做;沙律啲菜好新鮮、爽口,連沙律醬食仲好味,下次會叫佢多醬。2. 香煎比目魚配忌廉汁薯蓉今日lunch set有比目魚,我鍾意食魚所以就試下。魚皮煎得好脆,肉厚又有鮮味;薯蓉夠綿滑和鬆軟,配忌廉汁不會很油膩;西蘭花是煮熟的,不過比較硬,只是我不習慣吃太硬的蔬菜,整體都冇問題的。這裏的lunch set係有點貴,但環境、食物、服務態度很好,下次會再光顧的。

1. 蒜蓉包+前菜沙律

2. 香煎比目魚配忌廉汁薯蓉