2023-04-13
有一段時間冇食omakase,早排就試咗將軍澳Savannah嘅赤本山,當晚食嘅係:本 $1180/1▪️先付前菜賣相好精緻,白飯魚蛋白紫菜脆脆好似小老闆紫菜咁,但多咗份魚香味,和牛高湯卷外脆內嫩,滿滿油香🥰 煮蠔配上柚子皮,清新又帶少少甘香,仲有青檸啫喱,平衡返啲油份啱啱好🤤▪️刺身三品馬糞海膽、三文魚子超正!海膽超creamy香甜,三文魚子鹹香爆發👍🏻 小長井蠔🦪夠哂大隻,肉質鮮美,食得到有幾新鮮😋 白子微微燒過好香口,面頭加咗七味粉,再配搭柚子酸汁啫喱,入口質地好creamy,好好食❣️▪️寿司七貫包括真鯛、池魚、赤貝、伊佐木、大拖羅、銀鱈魚、海膽,其中銀鱈魚質地好嫩滑,海膽滿到就嚟瀉咁勁滿足😌▪️卷物拖羅卷油份好重,食落口就feel到魚油嘅香味▪️御料理馬友一夜干經過處理後帶走水份,留返好重油香,食落去鹹鹹地又好重鮮味🎣▪️吸い物魚湯比較清,食完油份、鹹香比較重嘅嘢之後,就啱啱好▪️甜品綠茶紅豆奶凍,略嫌味道唔算太濃郁~如果你鍾意睇我嘅食評,不妨關注我,支持吓我,謝謝你☺️💕
拖羅卷油份好重,食落口就feel到魚油嘅香味
魚湯比較清,食完油份、鹹香比較重嘅嘢之後,就啱啱好
綠茶紅豆奶凍,略嫌味道唔算太濃郁~
如果你鍾意睇我嘅食評,不妨關注我,支持吓我,謝謝你☺️💕