餐廳: 蟹仙海鮮私房.蒸氣石碢 (環海大廈)
資訊:

2022-06-18 76 瀏覽
蟹仙之前都食過九龍城分店呀,原來尖沙咀都有分店就來試下。不過位置有啲吊腳,山林道盡頭,再有條小路樓梯入去。好彩沿路都有啲指示,都容易搵到。呢度服務好好,職員會用蒸爐將我哋嘅食具消毒一次。介紹menu 之餘,仲幫我哋處理埋蒸埋。我地叫咗個449 餐,全部海鮮,無其他肉類嘅,啱晒我哋兩個雞仔肚。海鮮有大黃奄蟹,琵琶蝦,青年龍蝦,九孔鮑魚,大赤蝦,野生青口,刀貝蚌,大元貝,珍珠蠔。啲海鮮好新鮮,同埋佢哋處理得好乾淨!當中黃奄蟹啲膏好香,琵琶蝦同龍蝦啲肉好爽口彈牙。職員仲建議我哋刀貝蚌唔洗沾豉油,海水味都好夠味了!平時好少食青口同蠔,兩款海鮮蒸起來味道真係好唔同!最後係個粥底,即刻個精華。啲粥整到棉棉的,好滿”粥”。
蟹仙

最後係個粥底,即刻個精華。啲粥整到棉棉的,好滿”粥”。