2023-07-13 1035 瀏覽
今天老公接放工, 去葵芳新都會廣場搵食。 大概七點半, 裡面的食肆全部要等位🙈。 行了一圈, 見到有間芽莊似乎唔爆, 姑且試下攞位。 果然姐姐話有枱, 我仲開心到以為執到😅, 即刻入座!我點了我至愛的燒牛肉撈檬。 期待享用美膳的一刻。 唔洗5分鐘碗檬就已經送到。 咁快! 果一刻, 我又以為執到啦.....殊不知。。。呢間芽莊的出品個presentation同我去過的其他分店都幾唔同; 比較潦草D🙄。 算, 我又唔系來欣賞art piece, D嘢好食便可。 但竟然。。。在D碎菜堆裡, 發現了一個生菜頭。當然, 菜頭唔系昆蟲, 亦冇話食肆唔可以俾菜頭客人食。 但我一碗撈檬$90, 另外加一, 即系要$99. 碗粉個portion同賣相已經比其他芽莊差, 你仲要俾菜頭呢D下欄嘢客人食?!🤔🙈果刻。。。我知點解佢仲有位了😂

在D碎菜堆裡, 發現了一個生菜頭。

果刻。。。我知點解佢仲有位了😂
2023-07-13