2023-06-21
今日約友人出旺角行街,行行下覺得攰想搵一個地方慢活一下。搵下搵下就搵到Station3 Cafe合岩我地既要求。平時我都中意玩board game。估唔到依度提供好多款桌遊,重要好齊款。就算兩個人定一大班人,都搵到岩玩既遊戲。餐廳好寬敞,職員好友善。最驚喜既係由窗外望出去係令人心曠神怡既境色。藍天配餐廳既白櫈。令人覺得舒適又自在餐牌提供多種食物,有吸睛既飲品同甜品,又有豐富既主食。岩哂唔同需要既你。今次叫左一冷一熱飲品。熱飲既名字好有趣叫「特首」。飲落回甘又提神,飲完令人精神爽利。而凍飲叫左杯名叫「節制」既特飲,飲品完全唔似個名,令人愈飲愈上癮。夏天既解渴佳品。黎到Cafe當然唔少得食香口既野。所以叫左松露薯條。真係無嗌錯,薯條香脆,松露味香。調味10/10。蟹肉雜茵忌廉闊條麵,好大方既蟹肉提供,令我食到啖啖肉。闊條麵又烹調得恰當,夠彈牙配上醬汁好開胃。黑松露帶子鮮菌燴意大利飯,名副其實令種素材都令意大利燴飯味道提升,松露香同鮮菌既香各有各發揮。味道又香又鮮。