2023-08-17 30 瀏覽
今次帶女朋友去位於灣仔Espuma 西餐廳食嘢,兩人晚餐套餐幾抵食!我哋先飲咗碗蘑菇湯,足料蘑菇配上奶油香味道又好濃郁,又好滑口,調味尾都唔會話太濃。前菜有芝士松露醬薄多士同巴馬風乾火腿季節沙律。薄脆多士上面嘅陣陣芝士味配松露醬配搭都好夾👍🏻。而巴馬風乾火腿季節沙律就有風朝火腿咸香味同清新嘅沙律葉子,味道好均衡。仲額外叫左一款小食係黑松露醬芝士薯條,🍟作為黑松露狂熱者,呢款小食一定要叫,薯條炸得好酥脆,加埋芝士同黑松露醬,真係無得頂!最後主菜有焗比目魚伴炒迷你波椒薯蓉配西柚檸檬牛油汁,同埋香烤澳洲西冷牛扒伴忌廉薯蓉同炒迷你波椒。焗比目魚好嫩皮脆,同炒迷你波椒薯蓉同西柚檸檬牛油汁一齊食,層次馬上提升。而香烤澳洲西冷牛扒成熟出現少許偏差,好彩肉質質素都唔錯,再加上忌廉薯蓉同炒迷你波椒,值得一試!🍗