一年一度520,當然借機會同老公二人世界下。餐廳地點方便易搵,揸車或坐港鐵都好方便。餐廳座位不多,播著柔和jazz音樂,環境恬靜舒適。我同先生係食肉獸,所以就選左joyful 3courses (即頭盤,餐湯,主菜),而joyful就係主菜係扒類(四個選擇: 肉眼,羊架,西冷或和牛),另外deluxe嘅主菜係海鮮。頭盤3選2,我們叫左香煎鵝肝及蟹肉餅。這裡最好就係每道菜都有選擇。餐湯我們點了一個龍蝦湯及蘑菇湯。主菜要左14安士肉眼。熱辣辣嘅蒜蓉香草包鵝肝唔算肥,口感實在,入口即溶!旁邊配新鮮蔬菜, 減去鵝肝油膩感。雖說膽固醇高,但確實難以抵擋其魔力。蟹餅好足料,成隻手掌咁大, 味道有少少微辣,不喜歡鮮味嘅朋友就可以加沙律醬。 份量係啱啱好唔會太飽濟。龍蝦濃湯,夠晒熱,一啖一口完完全全感受到何謂濃郁,因湯有非常濃既龍蝦味,而蝦既表面帶有少少龍蝦油,所以味道更突出,而口感尚算軟滑。 而另外一款磨菇湯非常濃味, 兩款都各有特色!用新鮮蘑菇打磨的蘑菇湯,怕草腥味的朋友可以加胡椒粉飲。洋蔥圈非常巨型,而望落金黃鬆脆,沒有任何油膩感,而炸到金黃色既洋蔥圈剛好外脆內軟,非常可口!主菜終於黎到,大過塊
一年一度520,當然借機會同老公二人世界下。

餐廳地點方便易搵,揸車或坐港鐵都好方便。

餐廳座位不多,播著柔和jazz音樂,環境恬靜舒適。

熱辣辣嘅蒜蓉香草包

雖說膽固醇高,但確實難以抵擋其魔力。

用新鮮蘑菇打磨的蘑菇湯,怕草腥味的朋友可以加胡椒粉飲。

主菜終於黎到,大過塊面嘅o肉眼牛扒。 廚師煎到牛扒7成熟剛剛好,好好鎖住肉汁。 牛扒表面燒到呈網紋,食慾大大增加!
兩個人食14安士,夠曬飽。

因大飽無緣食甜品,唯有下次吧。
2018-05-21
紀念日