2017-07-17 1297 瀏覽
早排同2個朋友gathering吾知去邊度食飯好 我就提議一鍋堂 因為好耐之前就已經bookmark左 見佢環境同湯底都幾吸引 但點知係伏左 等左我地3個鐘先入到去我地甘岩約左星期日 因為就朋友放假時間 都知道假期真係好多人 所以6點鬆D就上去拎飛 一路等先發現佢地有個APP可以拎飛同埋睇叫飛情況既 真係覺得自己漏做左功課 但心諗6點開始等應該吾會等得太誇張吧 就繼續等 無拎其他餐廳既飛! 不過當時都好多人塞滿門口等叫飛等等下到7點幾有嗌左幾張係3-4人枱 之後就無再叫 期間佢勁入2人枱 有啲人係嚟左一陣就已經入得了 仲有啲係10人枱,6人枱  另外重點仲有人book左枱 所以就算個場幾大根本容不下甘大量既等位人士 事關佢地係任食2個半鐘 流動真係吾會快 一路等一路見住好多人拎住個手機去拎枱 真係有心酸既感覺 覺得自己係度浪費時間! 去到8點幾真係忍吾住問一問佢點解甘耐無嗌3至4人枱 佢話岩岩入左一round 但其實好耐之前入架啦 隔左勁耐無入 之後佢問我幾號 我話51 佢話下一張先嗌到42 無甘快 甘真令人洩氣! 9點幾食完都12點 真係趕尾班車!到9點半終於入得座 等左3個鐘既我地
到9點半終於入得座 等左3個鐘既我地真係好餓 9點半後會好似係會平10蚊 所以我地加埋一係163 但一食之下我真係覺得依個價位可以食更好既放題! 仲吾洗徙時間等甘耐! 我地嗌左胡椒豬肚 但完全無特別 吾會特別重胡椒味 但酸菜豬肚個啲都足
牛有2款好似係 一款係肥牛 一款係似沙嗲牛肉個種 所以想食牛既依度係滿足吾到你 牛薄到a4紙甘 所以想食多啲一定要嗌多10碟 但因為好薄都無乜口感 所以都無食好多
黑豚肉 都係薄的
佢地既蟶子係勁迷你版 勁似蜆既大版 但有沙... 海鮮係得海蝦係正常啲 SIZE同味道都OK
另外佢地既胡椒麵幾特別, 真係有胡椒味 好過食烏冬個啲甘行!
總結我覺得其實得環境好 係寬落同裝潢幾光猛整齊甘
個雪糕都麻麻地
西瓜味好吾自然 係似孖條個隻味 不過一定有人受落既! 我就覺得原味OK啲 啲飲品都係普遍既選擇
回想番都覺得等3個鐘好荒唐 其實根本佢地既入位系統真係有啲問題 估計吾到等位需要既時間就算 係甘入2人枱真係奇怪左啲 其實係咪應該多啲4人位呢 但真係當買教訓~ 吾會再有想去既意欲
如果係想早啲入到其實都有計既 用個APP 5點幾就禁飛 係下面行 之後就到先上去等 2人去食就吾洗驚既