2018-04-20 2232 瀏覽
又係星期五TGIF lunch既時間,搵到呢間cafe個樣好得,但朝朝落車行返公司都諗唔到果到附近有間甘既野,原來係西港城挖頭巷果到。由於人多訂左檯,所以餐廳一早就放低左隻熊仔陪食,入面環境真係唔錯,完全同出面係2個世界(出面有地盤起緊樓),都係一般cafe menu,主食都係沙律/意粉,由於果朝隊長食左個豐富早餐,飽到下晝,所以叫個雞肉沙律食,其他同事叫左意粉,夾左2舊試下,無乜味道,跟餐有湯,仲可以揀$38以下的飲品,好抵喎,因為可以揀果茶飲,我叫左個蘋果茶飲⋯⋯嗯,完全飲唔到有蘋果味,果肉還果肉,so call茶既野就好飲用柚子蜜果d野沖出黎,可能我諗多左,以為係一壺茶葉茶+蘋果肉😑⋯⋯做乜寫寫下個沙律,又無食評?因為一直都未到,雖然係慢煮啫,唔駛慢到成檯人食晒,我碟沙律都未到!?最後費事阻住同事開工,叫佢地返去先,我就要自己孤零零等埋個沙律食埋先返公司😭個沙律同我既心情一樣,食之無味,白烚雞肉,加埋本身都無味既沙律,真係棄之可惜⋯⋯