2009-09-27 6 瀏覽
今次去食tea,,上次就食lunch其實價錢都係爭$4-8到,,但係tea個份量雖然睇落好似好細碗唔係好多咁,,但係以女仔既食量,食完都會ok飽今日4點幾去到都有半場客!!但係就唔見左係門口好nice既哥哥仔...同fd入到去,,叫左2個set,,都係蕃茄湯底set 1)煙鴨胸,蕃茄湯底烏冬,栗米蟹子沙律 $28set 2)天婦羅炸蝦餅,蕃茄湯烏冬,栗米蟹子沙律 $28*煙鴨胸有5小塊淋住汁上(應該係燒汁)食落完全唔覺得油膩!!!!同埋唔似煎過所以都幾好味,,但係又唔會肥油油 <:*烏冬有清湯同蕃茄底選擇(唔記得有冇埋加喱)要左蕃茄湯底,,其實都係似用茄膏煮開再加新鮮既蕃茄味道都有小小酸,,下次我會試清湯底d烏冬真係好好味,,好煙(un),又冇麵粉味同埋唔似普通烏冬感覺咁漲好味!!!*天婦羅炸蝦餅(可以一試)我覺得呢個麻麻地!上個時得2件,,都ok大塊既,唔同平時食個d炸蝦餅,初初熱食都幾好味但係再涷左d個時食個感覺就好油膩同食完好滯!!不過我覺得點沙律醬完全唔好食!!*栗米蟹子沙律其實本人係超級栗米怪!!勁愛食栗米所以當佢上個時勁開心!!!不過失望在細碗左小小,唔係幾夠喉總括
今次去食tea,,上次就食lunch
唔係好多咁,,但係以女仔既食量,食完都會ok飽

同fd入到去,,叫左2個set,,都係蕃茄湯底

set 1)煙鴨胸,蕃茄湯底烏冬,栗米蟹子沙律 $28
set 2)天婦羅炸蝦餅,蕃茄湯烏冬,栗米蟹子沙律 $28

*煙鴨胸有5小塊
淋住汁上(應該係燒汁)
食落完全唔覺得油膩!!!!同埋唔似煎過
所以都幾好味,,但係又唔會肥油油 <:

*烏冬有清湯同蕃茄底選擇(唔記得有冇埋加喱)
要左蕃茄湯底,,其實都係似用茄膏煮開再加新鮮既蕃茄
味道都有小小酸,,下次我會試清湯底
d烏冬真係好好味,,好煙(un),又冇麵粉味
同埋唔似普通烏冬感覺咁漲

好味!!!

*天婦羅炸蝦餅(可以一試)

我覺得呢個麻麻地!
上個時得2件,,都ok大塊既,
唔同平時食個d炸蝦餅,初初熱食都幾好味
但係再涷左d個時食個感覺就好油膩同食完好滯!!

不過我覺得點沙律醬完全唔好食!!

*栗米蟹子沙律

其實本人係超級栗米怪!!勁愛食栗米
所以當佢上個時勁開心!!!

不過失望在細碗左小小,唔係幾夠喉

總括黎講!
lunch set可以飽足我成個晏就
tea set就半日到啦,,
食物方面都算可以接受

我下次一定會再試清湯底同埋佢lunch set d定食飯餐!
2009-09-26
  • 栗米蟹子沙律