2021-02-21 57 瀏覽
想食呢間好耐,趁新年假,終於同朋友嚟咗試😍Crepe of the month 係栗子蓉嘅crepe啊😍成個crepe都鋪滿曬栗子蓉,仲有cream添。如果就咁食個栗子蓉crepe就比較甜,不過連cream一齊食反而可以balance翻個甜味,同豐富口感添👍🏽L’Epicurien 呢個係鹹crepe,入面有火腿,芝士,Basil, 蕃茄同埋蛋。比甜crepe厚好多,算係主食嚟嘅。我自己就鍾意個Basil嘅味,同埋佢有超級多蕃茄🤣比起甜crepe,鹹crepe啱我口味啲。Cappuccino呢度嘅cappuccino比較甜,佢都落咗好多cream,撈埋啲cream一齊飲成個口感rich好多。同埋我自己都好鍾意食嗰啲cream嘅,所以都唔錯。Ruby Hot Chocolate呢杯朱古力係粉紅色嘅, 十分有少女心。飲落去奶味會比較重,仲飲到有少少應該係玫瑰嘅味道。然後㗳真啲就會有啲朱古力味出嚟,我覺得幾好飲,推薦大家試下。
想食呢間好耐,趁新年假,終於同朋友嚟咗試😍

Crepe of the month

L’Epicurien