2020-01-22 183 瀏覽
之前去奈良有間出名釜飯無去到食,一直心有餘悸。知道九龍灣有得食,即刻約朋友去邊食邊傾!我地六點幾鐘去到,餐廳半空,唔算多人(之後越坐越full)打開menu,好多嘢揀,有牛、牛舌、豚肉,咁多人介紹金銀魂,梗係試吓佢個鰻魚飯!我自己叫銀魂,即係白燒鰻魚,上菜見到好靚嘅鰻魚放係飯上面。唔好以為無汁會好乾,鰻魚底淋咗啲蒲燒汁係飯面,想要多啲汁可以叫侍應再加~鰻魚肥美,肉好濃味,塊皮油脂好夠,加埋飯同蛋絲,好正! 唔好睇佢細細碗,佢驚死你唔夠飽,飯塞得好實好滿,超飽呀!意猶未盡,嗌多個蕨餅食。有四舊,味道正常發揮,芝麻粉偏甜,蕨餅冧滑唔黐牙,唔係專家唔多講哈哈。好滿足嘅一餐! (小補充:第二朝口有啲乾,可能偏重口味,自己衡量啦~)

銀魂-白燒鰻魚極
金魂-蒲燒鰻魚極