2021-11-27 644 瀏覽
平時都好少食Omakase🌝因為通常價錢都上四位數,而且都係dinner多🌝朋友介紹左呢間價錢相宜嘅Omakase係九龍城提早book左位試試餐廳不大,全部都係bar台,可以直接睇住師傅整料理師傅仲係日本人,坐係度好似置身日本嘅感覺🤗Lunch Set價錢都唔貴,而且入面有好多樣嘢,我地揀左$680Set,應該多左Small Blow😌😌好期待餐廳所有嘅裝修都好日本,而且所有設計都好有心思前菜係「海膽豆腐配白海老」,擺盤真係好靚豆腐有淡淡的海膽味,而且仲鋪上海膽同海老蝦肉,味道一半清甜一半濃味,口感真特別飲左個梅子湯之後就到刺身「活帆立貝」,呢個帆立貝同平時食嘅口感好唔一樣,呢個係好爽滑,咬落有少少鮮甜,唔洗沾醬油都好好味再黎都係刺身「深海深魚」,呢個深魚口感細膩,有d似油甘魚但唔會咁肥膩,都係好清新嘅感覺。接下來就係一個小驚喜「火炙大拖羅」,一向都好鍾意食拖羅嘅我,試到大拖羅真係好滿足師傅即場燒到啱啱熟,然後用紫菜包住,加少少wasabi,一啖食落口又肥美又正,入口即融啊!繼續刺身「岩手蠔」,第一次食咁甜美嘅生蠔🦪,簡直太滿足啦而且都真係好大隻開始今日嘅串揚主題-第一道「沙椎魚」,呢
提早book左位試試

餐廳不大,全部都係bar台,可以直接睇住師傅整料理
餐廳所有嘅裝修都好日本,而且所有設計都好有心思

前菜係「海膽豆腐配白海老」,擺盤真係好靚

繼續刺身「岩手蠔」,第一次食咁甜美嘅生蠔🦪,簡直太滿足啦
而且都真係好大隻

開始今日嘅串揚主題-第一道「沙椎魚」,呢個魚都係第一次食,而且有一塊麵包係底係用黎吸走油脂的,魚的味道好嫩滑,係即炸的,油溫還在。

第二道炸物「希靈魚」,刺身希靈魚就食得多,炸嘅真係第一次食,上面仲沾滿蝦米,食D魚肉好實好爽口,又係一新體驗

來到第三道炸物「松葉蟹鉗下配小川海膽」,問完師傅先知道呢個係松葉嘅蟹再配上小川嘅海膽,都係D比較出名地區盛產的刺身,唔係普通嘢😚蟹鉗都係炸到仆仆脆,好正

炸物第四道「日本煙鴨胸」,個人本新都很喜歡鴨胸,這個炸的日本鴨胸真係非常符合我口味

接近最後仲有呢個蝦肉,唔記得問師傅係咩名堂,但只知道好好味
最後仲有飯/烏冬可以選擇,最後最後仲有甜品
呢個set簡直係超乎所值
今次嘅串揚體驗真係好唔錯