2018-10-06 292 瀏覽
釜飯就聽得多啦,但今次第一次搵嚟試吓,呢間餐廳係利舞臺好方便,環境坐得好舒適,而且坐窗邊仲望到出邊嘅景色餐牌嘅選擇有好多,又有刺身、又有釜飯、小食、甜品等等我同朋友叫左個沙律🥗先,係八爪魚🐙意大利風沙律,賣相好色彩繽紛,沙律嘅配搭好清新,八爪魚好爽口,開下胃先之後就到今日嘅重頭戲廣島蠔釜飯,原來個食法係好特別㗎,首先餐廳會叫我地用一個沙漏等1分鐘先,之後就可以打開蓋試吓食材的原味裏面有幾隻好新鮮嘅廣島蠔,而且飯中仲有好多魚仔、栗子係入邊,成個飯食落去好鮮甜,好有日本嘅感覺,餐廳仲會提供一啲醬汁,如果大家覺得味道淡可以加少少醬汁調味最後仲可以加茶落去飯底,因為可以同飯焦一齊食,變成茶漬飯,好特別呀小食方面我哋就揀咗個合鴨大蔥串燒,份量唔算太多,鴨肉肉質比較實,店員話如果搭配大蔥一齊食,可以中和下鴨嘅濃味另外仲叫左個蟹味噌甲羅燒伴法包,呢個菜式也好特別,店員話係用一啲蟹肉再加埋其他蔬菜蓉整成一個醬,可以用來搽法包一齊食,味道夠香濃,而且啖啖蟹肉飲品方面,我自己就叫咗杯熱生薑蜜,飲完個喉嚨好舒服如果大家想食甜品,仲有好多款式可以揀㗎餐廳嘅生意好好,夜晚越坐越多人,大家要去試就早點去喇,釜飯仲

餐牌嘅選擇有好多,又有刺身、又有釜飯、小食、甜品等等

八爪魚意大利風沙津

廣島蠔釜飯

合鴨大蔥串燒

蟹味噌甲羅燒伴法包

飲品方面,我自己就叫咗杯熱生薑蜜,飲完個喉嚨好舒服

熱生薑蜜

如果大家想食甜品,仲有好多款式可以揀㗎

餐廳嘅生意好好,夜晚越坐越多人,大家要去試就早點去喇,釜飯仲可以配搭其他材料,就一於去試下呢種日式煲仔飯啦
2018-10-03
廣島蠔釜飯