2022-07-30 342 瀏覽
對於我嚟講,市政大廈只係打波嘅地方,因為熟食中心多數都係茶餐廳嘢,所以唔會特登去🙈今次終於坐低試下,午市全場都係人,呢間周太太位於角落頭,不過都有唔少捧場客,我叫咗個咖喱薯仔斑腩飯($43),跟餐有半碟油菜、例湯同飲品,朋友就要咗個蜜汁炒牛柳飯🍛餸菜份量唔算好多(實物睇落再細碟啲),不過$43嚟講好好,薯仔切得比較細,係炒餸嘅size,個人鍾意大舊啲、吸多啲汁,而且本身碟嘢底下冇咩咖喱🤔斑腩粉漿厚薄唔錯,有啲仲係脆既添,魚肉唔會”梅”,而且塊塊都好大舊👍🏻不過醬汁真係要多返啲,撈飯食先夠正架嘛😝蜜汁炒牛柳好有家庭菜嘅feel,洋蔥、薯仔同彩椒佔大部份,醬汁甜甜地、幾唔錯,牛柳淋得嚟唔會落過多梳打粉去”乸”,不過真係想食多幾粒🤣
咖喱薯仔斑腩飯
蜜汁炒牛柳飯