2020-11-30 2928 瀏覽
旺角呢間cafe一直多好評,我已經bookmark好耐。我同朋友點了兩個set dinner,包左餐湯、主食同埋飲品,另外當然點了人氣嘅窩夫甜品。All day breakfast 諗唔到食咩好嘅話揀All day breakfast 就啱晒,因為好豐富。基本嘅茄汁焗豆、牛乳炒蛋、香腸、沙律、薯條都有齊,而且味道好唔係hea嘅。仲有我最鍾意煙三文魚、厚煎雞扒同埋楓糖窩夫。雞扒皮煎得脆卜卜,咬落去有油香同埋雞肉唔乾。窩夫好好味,外層少少趣,內裏是鬆軟棉密,好香蛋味,加上楓糖好好味。鮮茄羅勒大蝦海鮮意粉大蝦好爽口,仲有魷魚仔圈、八爪魚鬚同埋蜆肉。呢個醬汁係鮮蕃茄蓉,酸酸甜甜加上香草調味,好香濃醒胃,配意粉一流,好掛汁,配海鮮味道好夾,好味。朱古力布朗尼窩夫終於都到期待已久嘅窩夫,我哋係朱古力控,就揀左呢個由頭到尾都係朱古力味嘅。外層微脆內裏鬆軟嘅窩夫好香朱古力同埋蛋味,加上綿密濕潤嘅brownie特濃朱古力香同埋有好多脆脆合桃粒,配上冰凍雪糕一齊食,好正。雖然全部都朱古力味,但都唔會好甜,食多件都唔膩。

All day breakfast

鮮茄羅勒大蝦海鮮意粉